1. marts 2006

Bente Bruun Blog

For en lille måneds tid siden var vi på en kort forretningsrejse til Jylland, overnattede, og kørte hjem dagen efter.

Vi tog på vejen tilbage ind på en hyggelig kro for at spise, forhørte os om kroens rygepolitik og blev vist ind i den del af kroen, hvor der måtte ryges. Vi faldt i snak med værtsparret, der var virkelig ulykkelige over, at der fra 1. januar 2007 ser ud til at blive dekreteret totalt rygeforbud alle offentlige steder, herunder også restauranter. Hvad skulle de gøre ? "Her kommer lige så mange mennesker, der ryger som mennesker, der ikke ryger" sagde de og fortalte, at mange af deres gæster havde sagt til dem, at hvis de ikke måtte ryge under måltidet eller til kaffen bagefter, ville de ikke mere gå ud og spise.

Det vil min mand og jeg heller ikke gøre, vi vil føle et totalt rygeforbud som et angreb på vores personlige frihed. Værtsparret fortalte, at de vil søge kommunen om tilladelse til at fortsætte med krodriften som nu, hvor man har opdelt spisepladserne, så rygere og ikke-rygere sidder adskilt. Det er det eneste fornuftige, når man vil tage hensyn til begge parter. Det er lidt synd for ikke-rygerne at de skal sidde alene, for vi har gentagne gange lagt mærke til, at der ikke bliver snakket nær så hyggeligt hos dem som blandt os andre. Vi har anledning til flere gange om året at tage til Boccia-turneringer rundt om i landet, og disse turneringer finder sted på skoler og i sportshaller. Der må der efterhånden heller ikke ryges, så vi stiller os udenfor og basker med armene for at holde os varme, men hygger os alligevel, og en del, der ikke ryger, kommer ud og fryser sammen med os, fordi de kan se, at vi har det rart sammen.

Og nu ser det ud til, at der også vil blive indført totalt rygeforbud i Asnæs Centret. Det er bare for meget ! I centret er der højt til loftet og om sommeren åbnes det store tag. Det forekommer usandsynligt, at nogen kan tage skade af at passere nogle få mennesker, der sidder ved de små borde udenfor centrets restauranter og nyder et glas vin eller et krus øl, medens de får ild på deres piber eller cigaretter. Når ikke-rygerne har overstået deres indkøb skal de ud i den osende trafik og hjem til deres bolig, hvor de måske fyrer op i brændeovnen. Tænker de ikke over, at de får meget mere røg i lungerne på den måde ?

Når vi har været på indkøb i centret sætter vi os ved et lille bord og får et glas vin eller en kop kaffe og kigger på de forbipasserende - taler lidt med folk, der kommer forbi - der er altid nogen, man kender - den lille rare hvilepause og hyggestund vil man nu tage fra os. At sidde på en fortovscafe med en kop kaffe uden at få ild på piben samtidig er indholdsløst efter vores mening.

Lad os ikke få endnu flere forbud, det ser ud til, at man nu er ude efter overvægtige mennesker - også her i landet. Jeg har læst, at i USA er der firmaer, der tilbyder deres tykke medarbejdere hjælp til en diæt- og slankekur. Taber de ikke i vægt, risikerer de at blive afskediget. Hvad kan det hele ende med ?

Vi vil ikke have fundamentalistiske tilstande i Danmark - UHA, det er et fy-ord i disse tider.

Bente Bruun, 1/3-2006


Der er ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel.
Nyeste artikler

Hunde, katte og kinesere
Om rygestop
biskop Lindhardt og helvede
Forår
sygdom og andre ting


Mest læste

Hunde, katte og kinesere
28. februar 2007
14. marts 2007
14. februar 2007
biskop Lindhardt og helvede


Seneste kommentarer

Gæst Bente Bruun Asnæs