godt nytår

Bente Bruun Blog

I sin nytårstale fortalte statsministeren os, at vi lever i et af verdens bedste lande, og at Danmark er rollemodel for mange andre lande. Det er rart at høre, selvom vi burde vide det i forvejen. Arbejdsløsheden er næsten væk, der er mange penge mellem hænderne på folk, og de, der har pengene, køber hele tiden nyt og smider det gamle væk - desværre smider nogle deres gamle møbler, madrasser og køleskabet i skove og marker - andre smider det brugte madpapir og de tomme øldåser ud af bilvinduet. De fleste opfører sig forhåbentlig ordentligt og sviner ikke naturen til. Vi lever i et land, der ikke plages af naturkatastrofer, ingen jordskælv og vulkanudbrud, ingen orkaner og oversvømmelser, der vælter alt på deres vej og gør tusinder af mennesker hjemløse.
Klimaændringen, som alle taler om, er global. Vi fik også en del voldsomme regn-skyl i sommeren 2007, der satte kældre og haver under vand flere steder. Pjaskvådt var det hele tiden, og gik man tur henover marker og skovstier, vadede man i slimede dræbersnegle. - M.h.t. den globale opvarmning og drivhuseffekten siges det nu, at temperaturen siden 1872 kun er steget med halvanden grad!
Det er efterhånden svært at vide, hvad man skal tro på af alt, man får fortalt.

Vi synes ikke, at år 2007 var rart for os. Flere gode venner og bekendte er ramt af hård sygdom, et ægtepar, der står os meget nær, taler om skilsmisse, og jeg har fået en stor operation, og skal til det igen i slutningen af denne måned. - Det har jeg ikke lyst til at skrive om.
Jeg vil hellere skrive om de små ting, der minsandten kan gøre folk utilfredse med tilværelsen: Lige omkring nytår efterlyste en mand i et læserbrev i en af vores aviser den gode, gamle rullepølse, der engang smagte af rullepølse. Jeg gik i køleskabet og spiste et stykke med rullepølse - han har ret, pølsesmagen er forsvundet. Hvorfor har man nu lavet om på det ? Og hvorfor indeholder alt hakket oksekød pludselig højst 7 % fedt, så man ikke kan stege hakkebøffer, kødet smuldrer på panden og resultatet bliver nogle kedelige, tørre klumper. Hvorfor smager købeagurker og - tomater ikke lige så godt som de, vi selv dyrkede i køkkenhave og drivhus ? Vi hentede dem ind, solvarme og søde. De grøntsager, man køber, er blevet pakket ned i umoden stand og ligger så og modner i pakken uden sol. Det må være grunden.

Og hvorfor påstår postvæsenet, at man nu kommer med fine, nye servicetilbud, der skal svare til kundernes krav. Hvorpå man starter med at meddele, at folk fremover selv skal gå på postkontoret og hente og betale de pakker, som før blev udbragt. Det vil volde problemer for mennesker, der bor på landet, langt fra det nærmeste posthud. Kaldes det kundeservice?
Jo, der er skam alvorlige ting at være utilfreds med her i landet, opdager jeg !

Men nu går vi mod lysere tider, dagen er blevet 10-12 minutter længere.

GODT NYTÅR
Bente Bruun, Bays Have, Asnæs

Bente Bruun, 4/1-2008


Der er ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel.
Nyeste artikler

Hunde, katte og kinesere
Om rygestop
biskop Lindhardt og helvede
Forår
sygdom og andre ting


Mest læste

Hunde, katte og kinesere
28. februar 2007
14. marts 2007
14. februar 2007
biskop Lindhardt og helvede


Seneste kommentarer

Gæst Bente Bruun Asnæs