1. februar 2006

Bente Bruun Blog

Vi kan ikke rigtig forstå, hvordan det går til. at vores fortov og opkørsel hele tiden er renset for sne. Kan det være Poul Erik med sin sneplov ? Eller måske min mands bror, Henrik, der stille og roligt flere gange har påtaget sig den opgave uden at sige noget til os. Henrik er under forvandling - han har også holdt sit eget fortov og indkørslen helt fri for sne i år, og han har oven i købet et meget langt hjørnefortov.

Heldigvis er han ikke helt forandret. Han bliver stadig meget ophidset, når han støder på rygeforbud, og det støder man snart på overalt. Henrik inviterede os til fin middag på en lokal restaurant for et par måneder siden, men det viste sig, at der var totalt rygeforbud i restauranten. Vi kunne dog sidde ganske hyggeligt i en køn sidegang og ryge mellem retterne. Det kunne vi andre klare os fint med, men Henrik var ikke sig selv hele aftenen.

Paula og Leif har solgt deres forretning og er desværre flyttet fra byen. Forinden bestilte Henrik syv tusinde cigarer hos dem, som de nåede at få hjem. "Så kan jeg klare mig et år" sagde han. Han påstår, at cigarprisen stiger hver dag.

7.000 cigarer på 1 år - det svarer til 20 store cigarer om dagen, og ved siden af ryger han på sine gode piber, som han har mange af. Jeg vil holde på, at det IKKE kan lade sig gøre at ryge så meget, men man ved aldrig med ham. Han sidder f. eks. også tit oppe om natten og læser og ryger, og det er for ham en ideel tilværelse.

Henrik siger, at det er en "helligbrøde" at ryge cigarer og pibe udendørs - det smager heller ikke godt. Og nu har vi omsider fundet ud af, at det nok er forklaringen på, at han aldrig opholder sig i sin have, undtagen når han er nødt til at slå sin græsplæne. Da han boede i København var han i årevis medlem af foreningen Nordisk Tobakskollegium - måske er han det stadig. Foreningen får sommetider forskellige mennesker - også kendte mennesker - til at komme og holde foredrag for sine medlemmer om tobakkens velsignelser. Selvfølgelig syntes jeg, det var morsomt, og blev forbavset, da jeg gennem Henrik fik en opfordring til at holde foredrag om kvindelige piberygere - dem findes der ikke så mange af. Jeg forberedte mig grundigt på det lange foredrag, og det gik vist godt nok. Men det bedste var alligevel fornøjelsen ved at se de mange rygere forsamlet, og mærke den dejlige aroma af god pibetobak og ædle cigarer, der bølgede igennem rummet !

Nu er jeg igen i gang med at forberede et foredrag, som det er meningen, at jeg skal holde torsdag den 9. februar kl. 14,30 i Mødesalen ved Vallekilde Præstegaard. Jeg vil gerne fortælle om apostlen Peter, den jævne fisker med den vaklende tro, der efter Jesus død udvikler sig og bliver så stærk, at han bliver fundamentet for kirken og den kristne menighed i al fremtid. Alle, der måtte have lyst til at bruge en del af deres eftermiddag på at høre om Simon Peter - og dertil drikke kaffe - er velkomne.

Bente Bruun, 1/2-2006


Der er ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel.
Nyeste artikler

Hunde, katte og kinesere
Om rygestop
biskop Lindhardt og helvede
Forår
sygdom og andre ting


Mest læste

Hunde, katte og kinesere
28. februar 2007
14. marts 2007
14. februar 2007
biskop Lindhardt og helvede


Seneste kommentarer

Gæst Bente Bruun Asnæs