17. maj 2006

Bente Bruun Blog

Den kravlede langsomt rundt i sofaen, den store hveps, men var alligevel hurtig nok til at stikke mig to gange i højre ben. Jeg er meget allergisk overfor insektstik, og skyndte mig at sætte insektpumpen over stikkene for at trække giften ud. Benet så fint ud, og først dagen efter begyndte det at svulme op og blive mørkerødt. Til sidst kunne jeg ikke få en normal sko på højre fod. Jeg var naturligvis på apoteket og fik forskellige midler og nu, 6 dage efter, er benet ved at være i orden. Jeg har større problemer med stikkende insekter end de fleste - og har også prøvet at blive stukket i en finger og hævede så voldsomt op i hele overkroppen, at jeg måtte klippe en tætsiddende halskæde over for ikke at blive kvalt. Stikkende insekter er en af ulemperne ved sommeren.

Og så til noget helt andet: Min mand har forelsket sig i en støvsuger-robot, en lille maskine, der stilfærdigt triller rundt og støvsuger hele dagen og selv finder hen til kontakten for at lade op. Jeg har fået at vide, at man nu kan købe brugte robotter, som folk sælger, fordi de har husdyr. Støvsugeren går nemlig udenom alt, hvad der kommer i vejen for den, og vi forestiller os det komiske syn af katten Line, der render rundt i huset med en zig-zaggende robot hælene, som prøver at komme forbi katten. Den opfindelse må kunne gøres bedre, vi skal ikke have en støvsugerrobot, der ikke er gennemprøvet i flere udgaver, ellers går det ligesom dengang, jeg købte en bagemaskine. Den var akkurat kommet i handelen og kostede 4.000 kr., og den ønskede jeg mig. Beskrivelsen af bagemaskinens evner var malerisk, den ville, stod der, stilfærdigt ælte og hæve og bage brødet om natten, og så kunne vi hver morgen vågne op til duften og smagen af varmt, hjemmelavet brød, der havde bagt sig selv.

Maskinen var fuldstændig ubrugelig, brødet blev hårdt og fladt og kedeligt, og da der var gået et par dage, gik jeg tilbage til forretningen og fik dem til at tage maskinen retur. Senere har jeg set annoncer for bagemaskiner til rimelige priser, og de er måske i dag bedre og gennemprøvede, så folk kan bruge dem. Den første udgave af en ny maskine bliver altid bedre i næste forsøg.

Det er det samme med skabelsesberetningen: Gud skabte Adam og ville give ham en medhjælp, for det er ikke godt for mennesket at være alene. Gud tog et ribben ud af Adams krop og skabte Eva, siges det. Her skal man huske, at skriftstederne og evangelierne stort set er skrevet af mænd og om mænd, og det gælder også de apokryfe "hemmelige" bøger - alle de skrifter, der hverken findes i den gammeltestamentlige eller nytestamentlige skriftsamling. Jeg vil meget hellere tro på, at Gud skabte Adam og ikke var helt tilfreds med resultatet. Så prøvede Vorherre en gang til og skabte Eva, og fandt hende perfekt.

Jeg sætter stor pris på de fleste mænd, men perfekte har de nu aldrig været !

Bente Bruun, 17/5-2006


Der er ikke skrevet nogle kommentarer til denne artikel.
Nyeste artikler

Hunde, katte og kinesere
Om rygestop
biskop Lindhardt og helvede
Forår
sygdom og andre ting


Mest læste

Hunde, katte og kinesere
28. februar 2007
14. marts 2007
14. februar 2007
biskop Lindhardt og helvede


Seneste kommentarer

Gæst Bente Bruun Asnæs